ΔΙΑΛΕΞΗ

«Ο σχολικός τραμπουκισμός το “σκάει” από το σπίτι»

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 – 7 μ.μ.

 

Το 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σας προσκαλεί στη Διάλεξη του καθηγητή Εγκληματολογίας και Διευθυντή του Εργαστηρίου Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών της Νομικής Σχολής Αθηνών, κ. Νέστορα Κουράκη, με θέμα «Ο σχολικός Τραμπουκισμός το “σκάει” από το σπίτι», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Νικαίας (Καρακουλουξή & Γερβασίου Γρεβενών).

Αφορμή γι’ αυτή την διάλεξη υπήρξαν τα γεγονότα των τελευταίων ετών και μηνών που καταδεικνύουν ότι ο σχολικός τραμπουκισμός είναι πλέον μια οδυνηρή πραγματικότητα, που προβληματίζει όχι μόνο τους γονείς και τους φορείς της Εκπαίδευσης αλλά και ολόκληρη την κοινωνία και το κράτος.
 
Στην εισήγηση του καθηγητή θα καταδειχθούν οι μορφές και τα αίτια του σχολικού τραμπουκισμού, το προφίλ του δράστη και του θύματος, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ερευνών, σχετικών με την νεανική παραβατικότητα, ενώ στο τέλος θα προταθούν τρόποι αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου.  Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.  Πληροφορίες στο τηλ.:  210-4251783.