ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

 

Το 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σε συνεργασία με το Ιωνικό Θέατρο, διοργανώνει Λογοτεχνική Βραδιά για τα 100 χρόνια από την γέννηση του «ποιητή της θάλασσας» Νίκου Καββαδία την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη» (Γρηγ. Λαμπράκη και Καρυταίνης 4).  Η Βραδιά χωρίζεται σε τρία μέρη. 
Tο Πρώτο Μέρος είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του ποιητή με εισηγήσεις από τον Λέκτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Κόρδη με θέμα «Εικαστική αναφορά στην ποίηση του Ν.Κ.» και την Προϊσταμένη του 2ου Γραφείου Δ.Ε. Πειραιά κ. Αρχοντία Παπαδοπούλου με θέμα «Η ζωή του Ν.Κ. και η ιδέα της παγκόσμιας ιστορικής ενότητας μέσα στην ποίησή του».  
Στο Δεύτερο Μέρος το Ιωνικό Θέατρο θα παρουσιάσει απαγγελίες ποιημάτων του Ν.Κ. και θα προβάλλει video art.
Στο Τρίτο μέρος η Μεικτή Τετράφωνη Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Κορυδαλλού υπό τη διεύθυνση της μαέστρου και καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Φιλιππούπολης κ. Έλενας Κασάροβα θα παρουσιάσει μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία.  Στο πιάνο θα είναι ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος.  Ακολουθεί μικρή δεξίωση.  Είσοδος ελεύθερη.  Πληροφορίες στο τηλ. :  210-4251783.