• 8/12/2008, «ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ»
 • Πρόγραμμα

  17:30-18:00 Προσέλευση – Εγγραφές

  18:00-18:10  Έναρξη από την κ. Αρχοντία Β. Παπαδοπούλου,  Προϊσταμένη του 2ου Γραφείου Δ.Ε. Πειραιά και χαιρετισμοί

  18:10-18:30  Εισήγηση με θέμα «Η ενδοοικογενειακή βία: Μικρά παιδιά-μεγάλα θύματα» από την κ. Χρυσούλα Μαυράκη, Ψυχοπαιδαγωγική Σύμβουλο

  18:30-18:50  Εισήγηση με θέμα «Η βία στη ζωή των ανηλίκων και ο ρόλος του Συνηγόρου του Παιδιού» από την κ. Μαρία Τσάγκαρη, Ψυχολόγο-Ειδική Επιστήμονα του Συνηγόρου του Παιδιού στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη»

  18:50-19:10  Εισήγηση με θέμα «Το διπλό πρόσωπο του σχολείου» από τον κ. Γιάννη Πανούση, Καθηγητή Εγκληματολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών

  19:10-19:30   Εισήγηση με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός και αυτοεκτίμηση στα παιδιά» από την κ. Βικτωρία Πρεκατέ, Εκπαιδευτικό- Ψυχολόγο-Πρόεδρο του «Μέντορα για την παιδική προστασία και ευημερία»                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

  19:30-20:00  Ερωτήσεις – Συζήτηση

   

  Μετά το πέρας των εργασιών, ακολουθεί μπουφές
  και η παράδοση των βεβαιώσεων παρακολούθησης.

   

  Ομιλητές
  Επίσημοι

      Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Βία και Εφηβεία» που διοργάνωσε το 2ο Γραφείο Δ.Ε. Πειραιά στις «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008, ενώ οι εξαίρετοι ομιλητές μίλησαν βιωματικά και από καρδιάς.
      Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορυδαλλού κ. Γεώργιος Μετζελίδης, ο Προϊστάμενος του 4ου Γραφείου Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά κ. Γεώργιος Λαχανάς, ο Σχολικός Σύμβουλος Μηχανολόγων (ΠΕ12) κ. Αθανάσιος Κονταξής, ο επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπ/σης κ. Αναστάσιος Σταμπουλίδης, ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά της Ν.Δ. κ. Μιχαήλ Φαρσάρης, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Κορυδαλλού κ. Άγγελος Σπυρόπουλος, εκπρόσωπος της ΧΑΝ Νικαίας, πολλοί Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Γονέων Κορυδαλλού κ. Νοάρος.

  Φωτογραφίες