• 28/4/2010, «Πρόληψη και αντιμετώπιση των ατυχημάτων στο χώρο του Σχολείου»
 • ΗΜΕΡΙΔΑ

  «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
  ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»

  ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

  5:00 μ.μ.

  ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

   

  Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας συνδιοργανώνει με το 2ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και το 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Ημερίδα με θέμα την «Πρόληψη και αντιμετώπιση των ατυχημάτων στο χώρο του Σχολείου».

  Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων της Παιδικής Πολυκλινικής Πειραιά, όπως καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί, οφθαλμίατροι, οδοντίατροι και παιδίατροι θα μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις και την εμπειρία τους, ώστε αφενός μεν να καταγραφούν και διερευνηθούν οι συνθήκες τραυματισμού, αφετέρου δε να καταδειχθούν οι τρόποι άμεσης αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών με υπευθυνότητα, ταχύτητα και γνώση.

  Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 και ώρα 5 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νικαίας (Π. Τσαλδάρη 10, τηλ.: 210.4278100).

  Στους εκπαιδευτικούς θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

   

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Στις 28 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα με θέμα την «Πρόληψη και αντιμετώπιση των ατυχημάτων στο χώρο του Σχολείου», που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας, το 2ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και το 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νικαίας.

  Μετά τους χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Νίκαιας κ. Στ. Μπενετάτο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ιω. Αγγελινιάδη, τον Διευθυντή της Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά κ. Δημ. Ζωγόγιαννη, τους Σχολικούς Συμβούλους της Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά κ.κ. Μ. Καπετανίδου και Αχ. Μιτίλη, τον Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ11 της Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά κ. Ηλ. Χαντζόπουλο και τους διοργανωτές, δηλαδή την κ. Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας Ελένη Παπαδοπούλου, τον Προϊστάμενο του 2ου Γραφείου Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά κ. Σωτ. Παντιώρα και την Προϊσταμένη του 2ου Γραφείου Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά κ. Αρχοντία Παπαδοπούλου, ακολούθησαν οι εισηγήσεις των ιατρών που με επιστημονική επάρκεια αλλά και γλαφυρότητα ανέπτυξαν τα θέματά τους. 

  Με μεγάλο ενδιαφέρον και συχνές ερωτήσεις οι Διευθυντές των Σχολείων, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς άκουσαν για την άμεση αντιμετώπιση των οφθαλμικών τραυμάτων στο σχολείο από τον κ. Ηλία Βασιλαρά, οφθλαμίατρο της Παιδικής Πολυκλινικής Πειραιά, για τα πιο συχνά επείγοντα περιστατικά στην παιδική σχολική ηλικία από την κ. Άννα Ηλιάδου, παιδίατρο της Παιδικής Πολυκλινικής Πειραιά, για την Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση σε παιδιά και ενήλικες από την κ. Ευτυχία Παπούλια, καρδιολόγο της Παιδικής Πολυκλινικής Πειραιά, με συμμετοχή και παρουσίαση από ομάδα σπουδαστών της Σχολής Επισκεπτριών Υγείας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, για τον Προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο και αντιμετώπιση οδοντιατρικού τραύματος από τον κ. Κυριάκο Πανταλεάκη, οδοντίατρο της Παιδικής Πολυκλινικής Πειραιά και τον κ. Σπυρίδωνα  Δαμίγο, οδοντίατρο του Ι.Α.Κ. Νίκαιας, για την κρίση άσθματος – Επιληψία από τον κ. Κων/νο Δούρο, παιδίατρο της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αττικόν Νοσοκομείο).  Τέλος ο κ. Δημήτριος Σγούρος, οδοντίατρος του Ι.Α.Κ. Κερατσινίου παρουσίασε το Οργανωμένο κιβώτιο Α’ Βοηθειών.

  Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εισηγητές καθώς και την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» και τη Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου. 

  Λόγω της μεγάλης προσέλευσης και του ενδιαφέροντος, δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η συγκεκριμένη ημερίδα να διεξαχθεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

» Εκδηλώσεις